Nieuwe software vergunningsaanvragen - geen werken zonder stof...

Midden 2008 heeft de FOD Binnenlandse Zaken beslist om aan de provinciale wapendiensten een nieuw dossier opvolgingssysteem ter beschikking te stellen.

Het nieuwe systeem heet "Ariadne", naar de naam van de dame die aan Theseus een draad had gegeven waardoor hij kon ontsnappen uit het labyrinth nadat hij de Minothaurus had gedood met een zwaard.

Ondertussen draait het systeem in de provincies Limburg en Vlaams-Brabant. De resultaten zijn zeer positief. In beide provincies stellen wij een belangrijke daling van de behandelingstermijn voor nieuwe vergunningsaanvragen vast.

De provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen zijn volop bezig met de implementatie van het systeem. Deze implementatie vraagt tijd, waardoor in een eerste fase de behandeling van de aanvragen iets langer duurt. Ook kunnen de vergunningen pas worden afgeprint eens het syteem werkt.

Wij vragen dan ook begrip voor de vertragingen die in deze fase kunnen optreden. Het is niet mogelijkk om een systeem te verbeteren, zonder eerst enige tijd te moeten investeren in het opzetten ervan. Het goede nieuws is natuurlijk dat, eens het systeem overal werkt, de behandeling van de dossiers beter en vlotter zal verlopen.