cursus wapenwetgeving voor particulieren - overzicht wapenwet 2013

Vanaf zijn eerste editie in 2007 biedt het "overzicht wapenwet" een praktische leidraad doorheen de wapenwetgeving. Het boek bevat een uitgebreide bespreking van de wapenwet en een overzicht van de belangrijkste regelgeving.

In september 2013 verschijnt een volledig nieuwe bijgewerkte versie van het werk. Tal van nieuwe ontwikkelingen (opslag van wapens, in- en uitvoer, nummering, vijfjaarlijkse controles,...) komen daarin aan bod. Het boek zal worden voorgesteld op de wapenbeurs te Oostende op zondag 22 september en zal verkrijgbaar zijn via schietstanden en wapenhandelaars of via internet.

Naar aanleiding van deze publicatie wordt door de sportschuttersfederatie Fros ook een cursus over de wapenwetgeving ingericht. Deze cursus is toegankelijk zowel voor leden van Fros als voor niet-leden.

De cursus wordt gegeven in twee sessies (een eerste over de wapenwet algemeen en een tweede over relevante regels voor sportschutters)en gaat door op volgende data:

  • Zaterdag 5 oktober 2013 van 9u tot 12u30: infosessie 1 te Gent (Huis vd Sport zaal Puyenbroeck);
  • Woensdag 9 oktober 2013 van 19u tot 22u30: infosessie 1 te Berchem (Huis vd Sport Auditorium 1);
  • Woensdag 23 oktober 2013 van 19u tot 22u: infosessie 2 te Berchem (Huis vd Sport Auditiorum 2);
  • Zaterdag 26 oktober 2013 van 9u tot 12u30: infosessie 2 te Gent (Huis vd Sport zaal De Boerekreek)

Deze informatiesessies kunnen gratis bijgewoond worden door FROS-leden. Niet-leden betalen 10 euro.
Inschrijven is noodzakelijk en kan via deze link gebeuren.

Als wapenbezitter zult u vaststellen dat de overheid voortdurend probeert om uw rechten te beperken of uw wapens af te nemen. In de meeste gevallen zijn de betrokken ambtenaren ook zelf niet op de hoogte van de wetgeving. Het gebeurt nog al te vaak dat wapenbezitters geïntimeerd worden door politie of andere ambtenaren en vanuit een onwetendheid afstand doen van hun rechten. Elke wapenbezitter heeft er dus belang bij om zich goed te informeren.