Confocus organiseert opleiding wapenwet van A tot Z

Op regelmatige basis werkt onze organisatie mee aan studiedagen over de wapenwet. Deze opleiding, die voornamelijk bedoeld zijn voor juristen, magistraten en politiemensen die met de wapenwet bezig zijn, behandelen doorgaans enkele beperkte onderwerpen.

Nochtans hebben wij vastgesteld dat er ook nog vraag is naar een programma waarin de volledige wapenwet aan bod komt.

Confocus heeft nu het initiatief genomen om dit te organiseren. De volledige wapenwet, inclusief alle uitvoeringsbesluiten, zullen aan bod komen. Er wordt voor elk onderwerp een spreker gezocht die dagelijks met de problematiek bezig is. Specifiek voor politiemensen is er nog een afzonderlijke workshop waarin onder meer een aantal praktische aspecten aan bod zal komen (zoals b.v. redactie van PV's n.a.v. feiten gerelateerd aan de wapenwet). De opleiding is een must voor wie professioneel met de wapenwet bezig is en graag een volledig inzicht wil krijgen in deze materie.

De opleiding wordt gegeven over 2 volledige dagen (zie programma dag 1 en programma dag 2. Een achttal sprekers werkt mee aan deze opleiding. Onze ondervoorzitter, Mr Nico Demeyere zal spreken over de volgende onderwerpen:

  • vrij verkrijgbare wapens
  • administratieve aspecten rond vergunningsplichtige wapens
  • economische activiteiten met wapens (wapenhandel)
  • sportief- en recreatief schieten
  • wapenverzamelaars

De studiedag wordt georganiseerd door Confocus BVBA. Voor meer informatie over inschrijvingsprijzen, attesten permanente vorming en alle andere vragen kunt u zich tot hen wenden.